GRØNKÅLSPANDEKAGER
Grønkålspandekager
8 stk
250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
3 æg
4 1/2 dl mælk
150g hvedemel
1/4-1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Smør/oliemargarine til stegning
Fremgangsmåde
Tø grønkålen op. Slå æggene ud i en skål og pisk dem med mælk, sigtet hvedemel, spidskommen, salt og peber. Vend den optøede grønkål i dejen. Smelt lidt smør på panden, kom et par skefulde dej på og bred dem ud på panden med en palet. Bag pandekagerne i 1-2 minutter på hver side.
Serveringsforslag:
Grønkålspandekager kan anvendes til både forret, hoverret, buffet og madpakke. Det kommer helt an på, hvad der kommes i.
Grønkålspandekager med kødsauce, kylling i karrysauce, salat, stuvet fiskeret eller som forret med cremefraiche dressing, laks, parmaskinke eller bresaola.
Vegetarret
Grønkålspandekager med sellerimos blandet med hakkede abrikoser.
Portionsfakta og energiindhold:
2 pandekager med fyld af 50 g laks, 100 g salat og 50 g flutes.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
1101KJ/262kcal | 1874KJ/44kcal | |
Protein: | 20% | 33% |
Kulhydrat: | 53% | 32% |
Fedt: | 27% | 35% |